Facebook

Személyi edzés

banner05

Korunk sajnálatos sajtossága, hogy a számtalan rendelkezésünkre álló lehetőség ellenére is a mai napig a túlsúly népbetegségnek számít. Hiszen ha csak hazánkat vesszük alapul, ahol a lakosság 61 %-a túlsúlyos, nyilvánvaló válik, hogy ez egy igazi és valós probléma. Melyről sajnos épp ez a 61% hajlamos megfeledkezni, ugyanis nyilvánvalóan egyszerűbb egy blogon vagy fórumon túlsúlyunk elfogadásáért harcolni, mint az ellen tenni. De amennyire egyszerűbb, olyan annyira károsabb ez a megoldás.

Ugyanis az önértékelésünk teljes megsemmisülése mellett a túlsúlynak számos egészségre káros következménye van, mely akár halálos kimenetelű is lehet. De szerencsére ezen betegsége java része a túlsúly megszüntetésével és az egészséges életmód követésével megelőzhetőek, vagy nagyban mérsékelhetőek. Hiszen a rendszeres testmozgás és a helyes táplálkozás szervezetünk tökéletes egyensúlyát teremti meg a számunkra legelőnyösebb módon.

De kinek mi a legelőnyösebb?

Mivel mindannyian mások vagyunk, máshonnan kezdjük, és máshova jutunk, mindenkinek az egyéni igényeihez kell igazítani a teljes életmódváltást. Ehhez azonban a legtöbb esetben személyi edzés program szükséges, melynek során a fogadott szakember az egyéni igényeknek megfelelően állítja össze az edzés és étrend tervezetet.

Azonban a személyi edzésnem csak a túlsúly ellen javallott!

Mikor érdemes még a személyi edzést választani?

  • csökkenő motiváció esetében
  • nem elég hatékony edzés program esetében
  • ha „azt se tudom, hol kezdjem” esetében
  • ha a cél az izmosodás
  • ha egyedül képtelenek vagyunk a folyamatos teljesítésre

 

 personal trainer

Mit nyújt neked a
személyi edzés?

  • szakember által összeállított étrendet és gyakorlat sort
  • az edzések során folyamatos szakmai felügyeletet
  • motivációt és lelkesítést
  • de összességében:egy új életet
személyi edző

 

 

A személyi edzésről bővebben:

Az elhatározás már fél siker! Azonban a másik feléhez már több kell, mint kitartás. Itt a siker kulcs leginkább a helyes gyakorlatok megválasztásában és azok helyes elvégzésében rejlik. Melyet sajnos a saját magunk vagy ismerőseink, esetleg az internetről ellesett gyakorlatokkal nehezen tudunk teljesíteni. A legtöbb ilyen eset leginkább kudarcot, legrosszabb esetben pedig komolyabb sérüléseket is eredményezhet, mely akár egy életre elveheti az edzéstől a kedvet.

Ezek elkerülésé végett érdemes inkább a személyi edzést választani, melynek során a szakember megtanítja a gyakorlatok helyes elvégését, testünk helyes tartását és táplálékforrásaink helyes megválasztását.

A személyi edzés első alkalmával kerül felmérésre a szervezet állapota és terhelhetősége, valamint a személy életvitele, melyek eredményé adja meg az ideális, nem túl terhelő, de hatásos edzésprogramot.